17 april 2010

Doshu 2009

Oorspronkelijke tekst door Ilja van Roon:
Voor degenen die in 2009 niet naar de Doshu stage zijn geweest: jullie hebben echt wat gemist. Er waren honderden enthousiaste Aikidoka's uit binnen- en buitenland op afgekomen. Ondanks de 2,500 m2 mat was het zo druk dat we vaak niet eens goed ukemi konden nemen. Het was heet, iedereen plakte van het zweet, maar we hebben vreselijk genoten.

De Doshu gaf inspirerend les waarbij hij nadruk legde op de basis van Aikido. Deze ligt volgens hem in irimi, tenkan en kokyu. Deze drie elementen keerden steeds terug in verschillende technieken vanuit o.a. yokomen, shomen, (ushiro) ryotedori, morotedori, en ryokatadori. Het Aikido van de Doshu is strak en helder en hijzelf komt nederig en toegankelijk over. Overigens had hij twee ukes meegenomen uit Japan, waaronder zijn eigen zoon, die ooit in de toekomst de rol van Doshu over zal nemen.

Natuurlijk was onze dojo groots vertegenwoordigd. Zo waren er Francisca Sensei, Jeanot, James, Erik van den Boogaard, Erik Hoogerbrug, Eric Ras, Ashika, Radha, Monique, Jessica, Robin, Alexander, Ruth, Felicia, Arnoud, Roos, Bram, Mihail, Daan, Karin, Christina, Peggy, Patrick, Idris en ikzelf (Ilja).

De Embukai vond zondagmiddag plaats. In plaats van de vooraf aangekondigde (en gevreesde) vier uur, duurden de demontsratie uiteindelijk maar anderhalf uur. De 8 Nederlandse Aikido-organisaties die nu verenigd zijn onder de noemer Aikido Nederland gaven elk een demo. Francisca Sensei nam deel aan die van de DAF en trakteerde ons op een mooie show waar we allemaal trots op zijn!

Video's van beide dagen staan inmiddels op YouTube
Geen opmerkingen:

Een reactie posten